پنج‌شنبه , مارس 28 2024
آموزش وردپرس
خانه / مقالات / مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG
مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG
مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG

مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG

مقدمه

مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG . تکنیک­ های متنوعی برای جوشکاری آلیاژهای ذما بالا پیشنهاد شده است. از این جمله می­ توان به انواع جوشکاری های قوسی نظیر SMAW یا TIG اشاره کرد. اما استفاده از روش های جوشکاری با چگالی توان بالا نظیر لیزر و پرتوی الکترونی، یک راه بسیار مناسب جهت انجام جوشکاری در آلیاژهای مختلف است که به دلیل ویژگی‎ های خود مورد توجه مهندسان و طراحان قرار گرفته است. حفاظت عالی حوضچه‎ مذاب، جوش‎های با مقاومت خستگی بالا، حرارت ورودی کم، منطقه‎ی متأثر از حرارت باریک، سهولت جوشکاری در حالت سوراخ کلیدی، اعوجاج کم قطعه کار، نسبت عمق به عرض بالا در حوضچه‎ی جوش و سرعت و دقت بالا در فرآیند جوشکاری از مزایای این روش است.

مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG

در مقایسه با لیزرهای قدیمی پرتوی لیزر توسط فیبرهای نوری منتقل می­شود که از مزیت آن می توان به برطرف شدن نیاز به تنظیم کننده های سیستم اپتیکی اشاره کرد. تفاوت در نوع کارکرد و نوع خروجی لیزر در دو لیزر پالسی Nd:YAG و موج پیوسته فیبری سبب بروز تفاوت های اساسی در ریزساختار حاصل از جوشکاری با این دو لیزر می‏گردد. بر خلاف جوشکاری با لیزر پالسی Nd:YAG، در جوشکاری با لیزر موج پیوسته فیبری تعداد کمی از پارامترها را می توان تغییر داد. در واقع در این روش تنها می‏توان سرعت، توان و ارتفاع لیزر تا سطح ورق را تغییر داد.

 

سوپرآلیاژ اینکونل 718

اینکونل 718 یک سوپرآلیاژ پایه نیکلی رسوب سخت شونده است که استحکام خود را به­ وسیله رسوبات ریز γ″-Ni3Nb بدست می آورد. این آلیاژ در هر دوحالت ریختگی و کارشده به طور گسترده‎ای در ساخت قطعات ثابت (نه چرخنده) موتورهای توربین استفاده می‎شود. یکی از کاربردهای اصلی اینکونل 718 در ساخت شافت توربین گاز در هوافضا و مهارکننده‎های فشار است. این آلیاژ مقاومت بالایی در برابر ترک خوردن پیرکرنشی از خود نشان می‎دهد و تا دمای 650 درجه سانتی گراد استحکام بالای خود را تقریباً حفظ می کند. در ارتباط با جوشکاری لیزری این آلیاژ توسط لیزر موج پیوسته فیبری تاکنون در ایران تحقیقی گزارش نشده است. همچنین در رابطه با مقایسه جوش لیزر Fiber و جوش لیزر Nd:YAG و تأثیر آن بر روی ریزساختار و مکانیزم­ ترک های داغ این آلیاژ تحقیقات بسیار کمی صورت گرفته است. 

نتایج این پژوهش در ژورنال مواد و فرآیندهای پیشرفته به چاپ رسیده است و یکی از 5 مقاله پر بازدید این ژورنال می باشد. شما عزیزان می توانید با مراجعه به وبسایت این ژورنال و یا لینک زیر، مقاله فوق را مشاهده نمایید.

 دانلود مقاله

 

جهت آگاهی از آخرین دستاوردهای پژوهشی مرکز لیزرهاب به لینک زیر مراجعه کنید.

آخرین دستاوردهای پژوهشی

درباره ی محمد علی رضایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *